5 tips för att skapa ett vackert inbjudningskort för dop

 

Att döpa sitt barn beskriver många föräldrar som en av de största och finaste stunderna i livet. En stund som man givetvis vill dela med nära och kära. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du skapar en vacker dopinbjudan!

 

Tänk på detta när du skapar en dopinbjudan

Det finns många saker att tänka på när man ska designa och skapa sin egen dopinbjudan. Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd, vilka förhoppningsvis hjälper dig att knåpa ihop en vacker inbjudan som innehåller all nödvändig information:

 

1. Välj ett lämpligt papper och format

Det allra första du bör göra är att fundera över vilket papper och format du önskar på din inbjudan. Ska det exempelvis vara ett färgat papper? Ett papper som har en matt eller glansig yta? Ett paper som är lite tjockare? Ett papper som har ett lite mindre eller större format?

Önskar du hjälp på vägen kan du med fördel spana in våra tidigare artiklar:

 

2. Fundera över färger, typsnitt och layout

När du väl har kommit underfund med vilken typ av papper som din inbjudan ska ha, är det dags att börja fundera över vilka färger, typsnitt och layout som kortet ska ha. Här rekommenderar vi dig att jobba med 1–3 kulörer samt välja ett typsnitt som ger inbjudan önskad känsla.

För att underlätta denna process rekommenderar vi dig att kika in vår tidigare artikel där vi berättar hur du gör för att välja typsnitt.

Fundera även på hur du ska göra med bilder. Ska du inkludera en bild på ditt barn eller ska du ha några andra tryck?

 

3. Se till att all information finns med

Nu börjar bitarna falla på plats. Nästa steg är att få in all information på kortet och här är det verkligen viktigt att kontrollera så att allt finns med och är korrekt. Du vill inte upptäcka att du skickat ut en inbjudan där det inte framgår vilken tid som dopet är!

Några av de viktigaste sakerna att inkludera är:

  • Dag
  • Datum
  • Tid
  • Plats
  • Eventuell klädkod eller annan information som kan vara viktig för gästerna att veta om

 

4. Överväg att använda efterbearbetningar

För att ta din inbjudan till nästa nivå kan du förse den med efterbearbetningar. Varför inte guldfoliera en del av texten? När texten guldfolieras får den en skimrande och metallisk yta som verkligen drar blickarna till sig.

 

5. Gör filen redo för tryck

Sist men inte minst gäller det att förbereda filen för tryck. Beroende på vilken programvara du använt för att skapa inbjudningskortet kan denna process skilja sig åt.

Med det sagt, önskar du ett exempel kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi berättar hur du gör för att skapa en tryckfärdig PDF.

 

Ta hjälp av Allduplo 

Där har du det – en handfull saker som är viktiga att tänka på när du ska skapa ett inbjudningskort till ditt barns dop!

Önskar du däremot hjälp med detta kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet från tryckeribranschen kan vi erbjuda en passande lösning för dig som önskar en professionell design och högklassigt tryck. Vi skapar trycksaker efter dina behov.

Kontakta oss