Så gör du för att välja typsnitt

 

När man vill förmedla sitt budskap i text är det viktigt att göra det med rätt typsnitt. Det kan både stärka och försvaga det du försöker få sagt och det är därför viktigt att verkligen fundera över vilket typsnitt man ska använda. Nedan finner ni fyra tips för att välja ett typsnitt som passar er.

 

1. Syftet med typsnittet

Det finns mängder med olika kategorier av typsnitt. Vissa har en mjukare design och andra en striktare. Det är därför viktigt att fundera över vad exakt typsnittet ska göra. Ibland kan det vara att bara förmedla en känsla och ibland kan det vara för att fånga uppmärksamhet. Då får man välja typsnittet därefter.

 

2. Hur lätt är texten att läsa

När man hittat ett typsnitt man verkligen gillar, som förmedlar rätt stil och känsla, då är det viktigt att också testa så att det du skriver fortfarande är lätt att läsa. Ett enkelt sätt att testa det, är att ta en text som du redan gjort och jämför den mot typsnittet Times New Roman, som anses vara bland de enklaste typsnitten att läsa.

 

3. Fungerar typsnittet på nätet och i tryckt form

Som i tidigare punkt så måste vi kontrollera typsnittet. Om tanken är att använda typsnittet för nätet och för annonsering i tryckt form så måste vi kontrollera att det fortfarande ger samma känsla man söker.

 

4. Akta er för fusk

Att vara säljare av typsnitt kan vara väldigt lönsamt. Det är därför ganska vanligt att säljare av typsnitt hävdar att typsnittet innehåller alla funktioner som exempel bold och kursiv.  Men efter att du betalt kan det visa sig att det saknas. Vi rekommenderar att välja bland dom säljare som flera bra recensioner för att undvika detta.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo

Som du säkerligen märkt är det av största vikt att välja rätt typsnitt. Med andra ord ett typsnitt som förmedlar önskat budskap och känsla, samtidigt som det är lätt att tolka på tänkt medium.

Vi på Allduplo har över 50 års erfarenhet inom tryckeribranschen. Med mer än 50 års erfarenhet av allt inom tryckeri så kan vi hjälpa dig profilera ditt företag på absolut bästa sätt. Vi erbjuder både digital- och offsettryck vilket gör att vi alltid kan erbjuda er den form av tryck ni söker.

Vet ni inte exakt hur ni ska gå tillväga? Kontakta oss så kan vi guida er till att ta rätt beslut!

Kontakta oss