Så gör du för att välja papper

 

Oavsett om du ska skapa fina inbjudningskort, exklusiva visitkort, en bok eller någon annan trycksak, är det viktigt att tänka på vilket papper du väljer att använda. Oavsett hur designen ser ut kommer själva materialet på papperet spela en stor roll i slutresultatet. Ett finare papper kan komma att kosta något mer men kommer att gynna dig i slutändan.

Vi på Allduplo erbjuder ett stort lager av olika typer av papper. Vi kan hjälpa dig hitta det rätta papperet för just din kreation och garanterar ett professionellt resultat.

 

Varför är valet av papper så viktigt?  

När du skapar exempelvis en inbjudan till ett bröllop så väljer du i många fall att lägga allt fokus på själva textinnehållet, val av bilder och färgkombinationer. Detta är naturligtvis också viktigt för slutresultatet men något som är minst lika viktigt är valet av papper.

Väljer du rätt typ av papper för den specifika inbjudan kommer hela upplevelsen förstärkas för gästerna. Väljer du rätt typ av papper för dina visitkort kommer chansen för nya kunder öka och intrycket av din verksamhet kommer gynnas. Väljer du rätt typ av papper för din bok kommer läsupplevelsen bli betydligt trevligare för läsaren.

Valet av papper väger tyngre än vad du kan tro och bör tänkas igenom ordentligt. Vi på Allduplo hjälper gärna dig i valet av papper.

 

Vad erbjuder vi på Allduplo för olika typer av papper?

Vi på Allduplo är redo att möta dig som kund och kan trycka allt i alla olika pappersmaterial i princip. Det finns oändligt med färger att välja mellan och vi erbjuder olika tjocklekar på papperet.

När man pratar om papper brukar man dock dela in dessa i fyra olika grundkategorier:

  • Grafisk kartong
  • Designpapper
  • Vitt bestruket papper
  • Vitt obestruket papper

När man pratar om vitt obestruket papper menar man sådant typ av papper som används för en vanlig kopiator. Det är den vanligaste typen av papper som används över hela världen.

Ett vitt bestruket papper är detsamma som den ovannämnde bara det att detta papper kan få en matt eller glatt yta. Detta passar perfekt vid tryckning av kataloger eller magasin.

Designpapper brukar man kalla papper som erbjuds i olika färger och nyanser. Denna papperstyp brukar vara något tjockare och prisklassen brukar vara något högre.

Den grafiska kartongen är skapad med olika skikt för att få ett stabilt papper att jobba med.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo 

Som du kan läsa erbjuder vi på Allduplo alla möjliga papper och det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Känner du dig osäker av ditt val av pappersmaterial kan du vända dig till oss. Vi har många års erfarenhet av att trycka med olika material och delar gärna med oss av våra erfarenheter och tips.

Kontakta oss