Guldfoliering hos tryckeri – för ett exklusivt uttryck

 

Det finns en rad olika efterbearbetningar som kan användas för att ge dina trycksaker ett lyft. En av de mest populära bearbetningarna kallas för foliering och används huvudsakligen när du vill ge dina trycksaker ett exklusivt utseende. Låt oss därför kika närmare på detta område och berätta mer om varför du bör satsa på guldfoliering hos ett tryckeri!

 

Innehåll

  • Kort om foliering
  • Guldfoliering – för ett exklusivt utseende
  • Guldfoliera dina trycksaker hos Allduplo

 

Kort om foliering

Som tidigare nämnts är foliering en typ av efterbearbetning som används på trycksaker. I korta drag innebär det att man laminerar en färgad folie på bokstäver, logotyper och liknande, vilket i sin tur ger de behandlade ytorna en skimrande och metallisk yta.

För att lära dig ännu mer om vad foliering innebär och på vilka typer av trycksaker som tekniken kan användas på, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel om foliering.

 

Guldfoliering – för ett exklusivt utseende

När det kommer till foliering så finns det en mängd olika färger att välja mellan. Ja, valmöjligheterna är näst intill oändliga. Ett av de mest populära alternativen är däremot foliering av guld. Det är exempelvis vanligt förekommande på visitkort, broschyrer och foldrar, förpackningar och mycket annat.

Att guldfoliering är så pass populärt är heller inte konstigt. Genom att förse sina trycksaker med skimrande gulddetaljer får de nämligen en alldeles särskild utstrålning av fashionabel lyx och elegans.

Vid en första anblick hjälper de metalliska gulddetaljerna till att fånga uppmärksamheten hos mottagaren, vare sig det handlar om mottagaren av ett visitkort, en broschyr eller inbjudan.

Vidare hjälper det till att skapa en känsla av exklusivitet och kvalitet. En känsla som kan vara avgörande om du exempelvis lämnar över ett visitkort till en potentiell kund eller skickar iväg en inbjudan till en väldigt viktig person.

Sammanfattningsvis hjälper guldfolieringen till att förkroppsliga och förmedla en känsla av exklusivitet och kvalitet. Något som kan vara oerhört viktigt för vissa varumärken och personer.

 

Guldfoliera dina trycksaker hos Allduplo 

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att satsa på guldfoliering. Något som kan göras hos oss på Allduplo!

Med över 40 års erfarenhet kan vi garanterat skapa förstklassiga trycksaker enligt dina önskemål och behov. Vi har även möjlighet att vägleda dig igenom hela processen, från design till slutgiltigt tryck.

Kontakta oss