Vad är CMYK+? 

 

Det finns en mängd olika saker som du kan göra för att få dina trycksaker att sticka ut ur mängden. En av dessa är att använda sig av CMYK+. Men vad är egentligen CMYK+? Här reder vi ut alla frågetecken.  

Men först – en introduktion till CMYK 

CMYK är en förkortning för cyan, magenta, gul och svart. Det är en tryckmodell som används inom såväl offsettryck som digitaltryck. Eftersom denna modell syftar på de fyra tryckfärgerna cyan, magenta, gul och svart, brukar den även benämnas som fyrfärgstryck. 

CMYK+ gör det möjligt att trycka i guld och silver 

Det som skiljer CMYK+ från traditionell CMYK är att det här finns två ytterligare tonerfack, vilket gör det möjligt att skapa tryck i guld, silver och klarlack.  

 Vad som är så unikt är att detta sker direkt vid tryck och inte genom en efterbearbetning i form av guldfoliering, vilket annars är fallet. Detta medför i sin tur kortare ledtider, en mer kostnadseffektiv lösning samtidigt som man kan ta del av denna häftiga effekt även vid mindre upplagor.  

Få dina trycksaker att sticka ut från mängden 

 Det finns många goda anledningar till varför du bör förse dina trycksaker med guld, silver eller klarlack. De sticker helt enkelt ut från mängden och fångar mottagarens uppmärksamhet på ett effektivare sätt! 

Ta hjälp av Allduplo 

Behöver du hjälp att skapa professionella trycksaker? Då kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet kan vi garanterat skapa förstklassiga trycksaker enligt dina önskemål och behov. Vi har även möjlighet att vägleda dig igenom hela processen, från design till slutgiltigt tryck. 

Kontakta oss