Tips för lyckad utomhusreklam

 

Som företag finns det många situationer där reklam utomhus kan vara aktuellt. När man ska använda sig av utomhusreklam är det viktigt att kvalitén är god och att man använder sig av rätt material. Det är exempelvis viktigt att reklamen tål vind, vatten och sol vilket kräver ett tåligt material och en högkvalitativ tryckning.

Vi på Allduplo har många års erfarenhet av trycksaker och är redo att hjälpa dig och ditt företag genom hela processen. Vi arbetar med den senaste tekniken och kan trycka allt från affischer till fasadskyltar och gatupratare. I denna text kommer vi kolla närmare på utomhusreklam och vad vi på Allduplo erbjuder.

 

Välj rätt format

Det finns en mängd olika format att välja mellan, från affischer till flaggor och gatupratar, för att bara nämna några. Nedanför listar vi ett urval av de mest populära formaten för utomhusreklam:

 

Affischer

Affischer är ett effektivt sätt att göra reklam och marknadsföra ditt företag på. Affischer går att göra i alla möjliga storlekar och det är helt upp till företaget vad affischen ska förmedla för budskap.

När det handlar om utomhusreklam generellt är det viktigt att budskapet når fram till mottagaren ordentligt. Något som bör tänkas på är att budskapet ska vara extra tydligt när affischen ska placeras utomhus. Ofta är det längre avstånd mellan reklamen och mottagaren än vad det skulle vara inomhus.

Se till att ha en design som tilltalar och som påkallar uppmärksamhet. Här kan bilder och texter kombineras. Det gäller att påkalla uppmärksamhet på bara några sekunder. Försök att hitta en balans mellan visuell attraktion och budskap!

Du hittar ännu fler tips i vår tidigare artikel ”Vad ska du tänka på när du ska skapa en reklamaffisch?”.

 

Flaggor

Flaggor kan även det vara ett effektivt sätt att göra reklam på. Vi på Allduplo erbjuder olika designs på flaggor beroende på vart och hur den ska användas.

Här är det också viktigt att påkalla uppmärksamhet med en snygg balans mellan design och budskap. Fler tips och råd hittar du garanterat i våra tidigare artiklar ”3 anledningar att skaffa företagsflaggor” respektive ”Att tänka på vid valet av kioskflaggor”.

 

Välj rätt material

Oavsett vilket format du väljer att använda dig av är det viktigt att välja ett material som tål alla typer av väder. Vi på Allduplo erbjuder många olika material som passar för utomhusbruk.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo

Känner du dig kluven i valet av material eller format av din utomhusreklam? Tveka då inte på att kontakta oss på Allduplo. Vi har en kunnig personal som är redo att hjälpa dig genom hela processen!

Kontakta oss