Tackkort dop

 

När dopdagen är över, är en vacker gest att skicka ett tackkort till nära och kära som kom och delade denna speciella och glädjefyllda dag med er. Ett tackkort är en fin avslutning på dopet, en dag som ni förmodligen har lagt ner mycket tid och kärlek på att planera. Ett personligt tackkort efter dopet blir en hjärtlig gest som kommer att vara mycket uppskattad av alla som var med, och vi på Allduplo hjälper gärna till att skapa det perfekta kortet, skräddarsytt efter er personliga stil och önskemål.  

Vad bör tackkort till dop innehålla? 

Ett tackkort är mer än bara ett kort; det är en kärleksfull handling som uttrycker tacksamhet gentemot de speciella personer som deltog vid dopet. Det är ett sätt att påminna dem om hur mycket de betydde för er under denna minnesvärda dag.  

Ett tackkort innehåller oftast en kärleksfull och personlig inledning som får gästerna att känna sig speciella och betydelsefulla. Efter inledningen brukar man uttrycka sin tacksamhet genom att berätta hur mycket gästernas närvaro och stöd betydde för er familj under dopdagen. Gå sedan vidare med att tacka för de gåvor ni mottagit och visa att ni har lagt märke till och uppskattat deras generositet, var gärna personliga. Avsluta tackkortet med en kärleksfull avskedsfras, exempelvis “Vi är så glada och tacksamma för att ni kom och delade denna betydelsefulla dag med oss och för er kärlek och ert stöd”. Kom ihåg att försöka hålla texten relativt kort men personlig. Slutligen, för att göra kortet extra personligt och minnesvärt, glöm inte att inkludera ett foto från dopet.  

Hur går jag tillväga för att beställa ett tackkort? 

När ni har bestämt storleken på kortet, baserat på den mängd text ni planerar att inkludera, är det dags att fundera på dess utseende. Det finns en mängd olika sätt att skapa det perfekta tackkortet, och valet ligger helt i era händer. Ni kan självklart sätta ihop ett egendesignat tackkort med framsida, baksida, textinnehåll, färgschema och papperstyp, men om ni önskar hjälp med inspiration eller vill spara tid, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss.

Vi på Allduplo är experter på trycksaker och att designa tackkort av alla slag. Vi delar gärna med oss av råd och idéer för att hjälpa er att skapa det perfekta tackkortet utifrån era personliga preferenser. En smart strategi är att utforma kortet med hänsyn till dopets tema, vilket kan förstärka dess personliga karaktär och skapa en sammanhängande upplevelse för er och era gäster.  

Välj mellan olika trycktekniker 

På Allduplo kan du få hjälp med tryckning av tackkort, oavsett om du behöver en mindre eller större mängd. Oavsett antal gäster ni hade på dopet så kan vi hjälpa er. Det finns olika trycktekniker att välja mellan beroende på hur stor mängd tackkort du tänkt beställa. Hos oss kan du välja mellan digitaltryck, offsettryck och effekttryck men det är vanligast att man använder sig av digitaltryck när det kommer till tackkort för dop.  

Hur lång tid efter dopet bör jag skicka mina tackkort?  

Du bör posta dina tackkort till gästerna inom en rimlig tid efter dopceremonin, gärna inom ett par veckor. Vi är medvetna om att det krävs både tid och pengar att planera och genomföra ett dop, och att beställa tackkort är något som ibland glöms bort. Väljer du digitaltryck så kan du vara säker på snabb leverans eftersom tryckprocessen är snabb och sker digitalt, direkt från datorn till tryckmaskinen som trycker tackkorten. På så sätt behöver du inte oroa dig om du råkar vara ute i sista sekunden.  

Kontakta oss