Inbjudningskort födelsedag

Att skicka ett inbjudningskort till en födelsedag kanske inte känns som någon stor sak för dig, men faktum är att mottagaren kanske upplever det på ett annorlunda sätt. Ett personligt utformat och signerat kort säger mycket om avsändaren då det signalerar att den som får kortet är viktig och bör känna sig utvald.

 

Vi hjälper till med design, val av material och tryck

Precis som med bröllopsinbjudningar kan vi vara behjälpliga med såväl design som val av material och tryck. Många upplever att det är lättare att ta hjälp utifrån för att bolla idéer som leder fram till det perfekta inbjudningskortet, oavsett om det är till en privat tillställning eller ett företagsevent.

Vi hjälper självklart till oavsett om du är privat- eller företagskund då vi vet hur viktiga särskilda högtidsdagar och jubileer av olika slag kan vara. Tillsammans gör vi dagen minnesvärd både för dig och dina gäster, och varför inte börja med en personlig inbjudan?

 

Gör det du är bäst på så löser vi resten

Det kan vara både motsträvigt och tidskrävande att ta hand om alla detaljer på egen hand, som inbjudningskortens utformning till exempel. Inte minst då ”att-göra-listan” förmodligen redan är lång och design av kort kanske inte tillhör favoritsysselsättningen.

Det är där vi på Allduplo kommer in i bilden, då vi har både möjlighet och erfarenhet av att designa och utforma fina inbjudningskort till såväl födelsedag som bröllop och företagsevent med mera. Så varför inte göra det du är bäst på och låta oss sköta resten!

 

Att tänka på vid design av inbjudningskort till födelsedag

Oavsett högtid (bröllop, dop, jubileum, födelsedag) finns det en hel del att ta hänsyn till när du ska designa ett inbjudningskort. Vi har därför satt ihop en liten lista för att underlätta denna process:

  1. Val av papper och format

Har du planerat ett särskilt färgtema på kalaset kan det vara fint att välja ett färgat papper till dina inbjudningskort. Färgen måste inte vara exakt densamma men det är snyggt om den går i en matchande nyans.

Du behöver också bestämma om papperet ska vara glansigt eller matt samt hur tjockt och stort det ska vara (det vill säga själva formatet).

  1. Val av typsnitt och layout

Att välja typsnitt och layout kan vara lite klurigt då valmöjligheterna är många. Vi brukar rekommendera ett typsnitt som förmedlar önskad känsla och, när det är möjligt, matchar övriga detaljer. Vad gäller layout är det viktigt att all väsentlig information får plats och att hålla nere antalet kulörer till max tre.

  1. Förbered filen för tryck

När allt är klart med avseende på färg, form, layout och innehåll är det dags att förbereda filen för tryck. Det är en process som kan se lite olika ut beroende på vilken programvara du har använt när du skapade ditt inbjudningskort till födelsedagen. För kort likt detta brukar vi rekommendera en tryckfärdig PDF som filformat, vilket du kan hitta mer information om här, alternativt genom att kontakta oss via e-post eller telefon.

 

Kom ihåg att du alltid kan kontakta oss på Allduplo för att bolla idéer eller för att få personlig hjälp med att hitta rätt stil och design. Oavsett vad du behöver finns vi här för att tillgodose just dina behov, i stort som i smått. Varmt välkommen!

Kontakta oss