Ska du beställa trycksaker? Tänk då på detta!

 

Att beställa trycksaker kan vara tidskrävande. För att göra processen så smidig som möjligt samt slutresultatet så bra som möjligt, tänkte vi dela med oss av tre viktiga saker att tänka på när du ska beställa trycksaker!

 

1. Välj rätt papperskvalitet

De allra vanligaste trycksakerna är tillverkade av papper. Till dessa hör bland annat visitkort, broschyrer och reklamutskick. För att dina trycksaker ska leverera rätt känsla, gäller det däremot att du väljer rätt papperskvalitet.

Huruvida tjockt eller tunt pappret är påverkar nämligen känslan. Vill du exempelvis ingjuta en känsla av lyx och elegans, är ett tjockare papper att föredra. Ett tunnare papper kan lämpa sig utmärkt vid större massutskick.

Det är däremot inte enbart papprets tjocklek som påverkar utstrålningen hos dina trycksaker. Även papprets yta har stor inverkan på hur de uppfattas. Fundera därför på om du önskar ett matt eller glansigt utseende.

Läs även: Olika typer av papper

 

2. Var noga med färgkoder

Färger kan uppfattas på olika sätt. Dels kan nyanserna variera beroende på vilken typ av papper eller material som ska tryckas. Det kan däremot också skilja sig från din datorskärm och verkligheten.

För att säkerställa att logotyper och andra viktiga designelement blir återgivna i den färg som du har tänkt dig, rekommenderar vi dig att ange färgkoder till de olika elementen. Dessa kan antingen anges i PMS, CMYK eller RGB. Ett annat alternativ är att använda dig av en ICC-profil.

För att lära dig mer om det sistnämnda, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar:

 

3. Använd rätt filformat

För att ditt tryck ska få bästa möjliga kvalitet (och kunna tryckas överhuvudtaget), gäller det att använda rätt filformat. Med andra ord en tryckfärdig fil.

Mer information om hur du lyckas med detta, hittar du i vår tidigare artikel ”Filformat för tryck – det ska du välja”.

 

Ta hjälp av Allduplo

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med ditt tryck kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss