Att tänka på när du ska trycka vykort

 

Förut fanns vykort att köpa på de flesta kiosker och dagligvarubutiker, både i Sverige och utomlands. Idag ser det dock annorlunda ut. Nu går det knappt att få tag på vykort längre, varpå en del väljer att trycka sina egna vykort. Här har vi därför samlat fem tips till dig som planerat att göra detta!

 

5 tips när du ska trycka egna vykort

Det finns en hel del saker att tänka på för att ge dina vykort den rätta känslan. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att få ett lyckat genomförande och slutresultat:

 

1. Välj ett passande papper

Det allra första du bör göra är att fundera på vilken typ av papper som du ska använda. Ska du använda dig av ett vitt eller färgat papper? Och vilken tjocklek ska det ha? För att ge ditt vykort den rätta känslan rekommenderar vi dig att välja en något grövre tjocklek.

 

Mer information och inspiration kring detta hittar du i vår tidigare artikel som handlar om olika typer av papper.

 

2. Välj ett lämpligt format 

Vykort kännetecknas bland annat av deras karaktäristiska format. Trots att storleken kan variera något är 10×15 cm ett vanligt förekommande format för vykort. Det är också den storleken som vi rekommenderar för dig som är i färd med att trycka sitt egna vykort!

 

3. Välj en fängslande bild

Att ha en vacker och fängslande bild är oerhört viktigt för att ge ditt vykort den rätta känslan. Se därför till att vara väldigt noggrann med bildvalet. Använd gärna en bild som du har tagit själv för att göra vykort mer personligt. I annat fall kan du använda en stockbild från nätet, men var noga med att kontrollera hur bilden får användas och distribueras.

 

4. Förbered filen för tryck

För att slutresultatet ska bli bra är det viktigt att du förbereder filen för tryck. Något som kan ske på olika sätt beroende på vilken programvara och skrivare du använder.

 

5. Fundera på om du har några övriga önskemål

Sist men inte minst bör du fundera på om du har några andra önskemål för ditt vykort. Ska det exempelvis få någon form av efterbearbetning eller liknande?

 

Ta hjälp av Allduplo

Där har du det – en handfull saker som är viktiga att tänka på när du ska skapa ett vykort

Önskar du däremot hjälp med detta kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet från tryckeribranschen kan vi erbjuda en passande lösning för dig som värdesätter en professionell design och högklassigt tryck.

 

Kontakta oss