Så lyckas du med att printa folders

Att trycka folders är ett effektivt sätt för att leverera information på ett snyggt och intresseväckande sätt. Vill du veta mer om hur du på bästa sätt presenterar din information med hjälp av en folder? Då har du kommit rätt. I den här artikeln berättar vi mer om att trycka folders. 

Kort om folders

En folder är i grunden ett pappersark som falsas (viks) en eller flera gånger för att förmedla information på ett mycket enkelt och överskådligt sätt. Folders används exempelvis när du vill informera om en tjänst, ett evenemang, hålla en presentation, vid mässor och mycket annat.

Att trycka folders blir exempelvis ett allt vanligare alternativ till restaurangernas klassiska menyer och företagens tidigare produkt- och eventpresentationer. Vi är inte förvånade. En bra folder gör nämligen att informationen blir mycket lättöverskådlig samtidigt som det känns lyxigt att hålla den i handen.

Att trycka folder – tänk på

Om du planerar att trycka folders behöver du självklart inte tänka ett pappersark som viks på mitten. På Allduplo kan vi trycka i en mängd olika kreativa utföranden, från 8-sidiga dragspelsfalsningar till altarskåp, uppslagsvikningar och mycket annat.

Med det sagt vill vi även passa på att dela med oss av några goda råd för hur du skapar en folder som presenterar din information på ett riktigt bra sätt:

  • Mått – De vanligaste måtten är att utgå från A4 eller A5-ark. Önskar du ett annat mått så löser vi det.
  • Papperskvalitet – Du kan med fördel välja en papperskvalitet som är lite tyngre, minst 170 g. När mottagaren håller i en folder som verkligen känns i handen uppfattas nämligen innehållet som extra viktigt.
  • Effekttryck – Om du vill skapa en folder som sticker ut och intresserar lite extra kan du med fördel använda dig av ett effekttryck. Exempelvis relief, foliering eller UV-lack.
  • Unika foldrar – Med hjälp av variabeltryck kan du även trycka helt unika foldrar vilket är en stor fördel om du vill dela ut dem till olika kunder.

Vad är skillnaden mellan en folder, flyer och broschyr?

En vanlig fundering som många har är vad det är för skillnad på en folder, en flyer och en broschyr. Även om en folder på många sätt kan likna både en flyer och en broschyr så finns det en viss skillnad.

Läs mer om flyers i vår tidigare artikel: Att trycka flyers – så lyckas du

Den grundläggande skillnaden ligger i antalet sidor. Flyers består maximalt av en fram och baksida, alltså en eller två sidor. Vid fler sidor används i regel begreppet folder. En broschyr består minst av 8 sidor. Till skillnad från en folder som falsas så är en broschyr klammerhäftad eller inbunden.

Läs mer om broschyrer i vår tidigare artikel: Tryckt broschyr – effektivare marknadsföring 

Ta hjälp av Allduplo

Har du en intressant idé om hur du önskar att trycka din folder? Hör av dig till oss så löser vi det.

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med dina trycksaker kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss