Därför bör du använda foliering på trycksaker

 

Det finns många saker som du kan göra för att få dina trycksaker att sticka ut från mängden och få mottagaren att genomföra önskad åtgärd. Foliering är däremot en av de allra bästa metoderna för detta. Låt oss därför berätta mer om vad foliering är samt varför det är så bra att använda på trycksaker!

 

Innehåll 

  • Vad är foliering?
  • På vilka trycksaker kan det användas?
  • Varför bör man använda foliering?
  • Ta hjälp av Alladuplo

 

Vad är foliering?

Allra först hade vi tänkt börja med att reda ut för vad foliering faktiskt innebär. När man pratar om foliering av trycksaker innebär det att man laminerar en färgad folie på pappret. Det är således en typ av ytbehandling.

Färgerna på folien kan variera men många gånger är den i guld eller silver. Resultatet är ett skimrande tryck med ett metalliskt utseende.

 

På vilka trycksaker kan det användas?

En stor fördel med foliering är att det kan användas på de allra flesta trycksaker. Som exempel är det vanligt förekommande på visitkort, foldrar, inbjudningskort, förpackningar och bokomslag, för att bara nämna några.

 

Varför bör man använda foliering?

Nu när du har en bättre förståelse för vad foliering innebär, tänkte vi berätta mer om varför det är så fördelaktigt att använda på sina trycksaker.

Som tidigare nämnts efterlämnar denna ytbehandling ett metalliskt utseende, vilket medför att det garanterat sticker ut ur mängden. Något som kan resultera i att mottagaren blir mer intresserad. Framförallt om det gäller inbjudningskort och en mottagare som tar emot ett stort antal försändelser.

Folieringen ger också trycksakerna en helt annan känsla. Det utstrålar exklusivitet och kvalitet. Något som kan vara extra tacksamt om man exempelvis lämnar över en folder eller ett visitkort till en potentiell kund.

Om du arbetar inom en bransch eller inom ett företag som verkar inom en exklusiv nisch, kan det således vara ett bra sätt att utstråla detta i den externa kommunikationen.

 

Ta hjälp av Allduplo 

Som du kan se finns det många goda anledningar att använda foliering på dina trycksaker. Med hjälp av denna ytbehandling kommer de garanterat att väcka mottagarens intresse och utstråla en känsla av exklusivitet och kvalitet!

Om du och ditt företag vill skapa trycksaker med foliering, kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet kan vi garanterat skapa förstklassiga trycksaker enligt dina önskemål och behov.

Vi har även möjlighet att vägleda dig igenom hela processen, från design till slutgiltigt tryck. Varmt välkommen, vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss