Tips när du ska göra egendesignade etiketter

 

Etiketter kan användas på en rad olika sätt och är därför en populär trycksak. De som har en kreativ ådra brukar själv vilja designa sina etiketter, vilket givetvis går alldeles utmärkt. När man ska göra detta finns det däremot en hel del saker att tänka på. Låt oss därför dela med oss av en handfull tips till sig som tänkt satsa på egendesignade etiketter!

 

Att tänka på när du ska designa etiketter

Som nämnts inledningsvis finns det en hel del saker att tänka på när man ska ta designa etiketter. Nedanför har vi därför samlat fem tips och råd som hjälper dig genom processen:

 

1. Ha din grafiska profil i åtanke

När man arbetar med kommunikation är det viktigt att man kommunicerar på ett enhetligt sätt. Det gäller oavsett om man ska kommunicera extern eller internt. När du ska designa dina etiketter rekommenderar vi dig därför att ha din grafiska profil i åtanke!

 

2. Vart ska de placeras?

Något annat som är viktigt att ha i åtanke är ändamålet. Vad ska etiketterna användas till och vart ska de placeras? Beroende på vilket föremål de ska fästas på kan det nämligen vara nödvändigt att använda ett specifikt format.

 

3. Vem är mottagaren?

På samma sätt som etiketterna måste anpassas efter föremålet, måste de även anpassas efter mottagaren. Vem ska se dem och i vilket sammanhang? Vill du att de ska ta någon specifik åtgärd eller också ta del av specifik information? Beroende på detta kan du vara tvungen att anpassa informationen på dina etiketter.

 

4. Glansig eller matt yta?

När du ska trycka etiketter kan du välja mellan en glansig och matt yta. Något som kan påverka hur dina etiketter och ditt varumärke uppfattas. Ha därför detta i åtanke och fundera på om du vill att de ska ha en glansig eller matt yta.

 

5. Efterbearbetningar?

Något annat som kan vara värt att fundera på är ifall du önskar några andra efterbearbetningar på dina etiketter. Det kan exempelvis handla om folieringar eller liknande.

För att lära dig mer om det förstnämnda rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel om just foliering av trycksaker.

 

Ta hjälp av Allduplo 

Vi hoppas att ovanstående tips och råd kommer väl till pass när du ska designa dina etiketter. Om du önskar hjälp med tryckningen kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo!

Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov. Oavsett om du vill sköta designen själv eller också få hjälp genom hela processen, från design till färdigt tryck.

Kontakta oss