Därför ska du trycka på papper

Vilken otroligt bra idé att trycka din information på papper! Alla variationsmöjligheter, fördelar, den exklusiva känslan av att hålla i något som förmedlar ett budskap. I följande artikel går vi djupare in på fördelarna med att trycka på papper.

Innehåll

  • 3 fördelar med att trycka på papper
  • Kreativa lösningar för ditt papperstryck
  • Ta hjälp av Allduplo

3 Fördelar med att trycka på papper

När den digitala världen klev in i samhället spåddes distribueringen av information på papper som omodernt och dödsdömt. Mycket riktigt förmedlas också en stor del av informationen via internet idag, vilket innebär att det aldrig tidigare har varit så fördelaktigt att trycka sitt budskap på papper. Nedan listar vi varför:

1.  Enkelt – Papper är den bästa budbäraren. Att läsa en text som tryckts på papper är nämligen mycket enklare än att läsa något digitalt. Pappret hjälper till med att förtydliga budskapet medan det finns en risk för att den information som förmedlas digitalt blir missförstådd.

2. Kostnadseffektivt – När du väljer att trycka på papper kan du vara säker på kostnaderna. Alla trycksaker har ett fast pris och du kan därför vara säker på vad du betalar för, till skillnad från mycket av informationen som förmedlas digitalt. Det är exempelvis mängder av faktorer som styr över den slutliga kostnaden för digitala annonser vilket kan innebära en viss ekonomisk osäkerhet.

3. Sticker ut – Information som trycks på papper är mer speciell än den som finns online. Exempelvis måste budskapen på internet trängas med varandra vilket gör det svårt att nå fram till mottagaren. Om du istället förmedlar informationen genom brevlådan sticker den ut på ett helt annat sätt.

För att nå så många som möjligt krävs flera olika lösningar. Ett tips kan därför vara att kombinera den digitala närvaron med att trycka på papper. I vissa fall fungerar dessutom papper bättre än det digitala.

Kreativa lösningar för ditt papperstryck

Självklart ska era offline-lösningar vara lika genomtänkta och kreativa som de som sker online. Trycksaker kan produceras i oändligt stora mängder, former och variationer. Kanske har ni specifika önskemål och letar efter något som inte gjorts tidigare?

Möjligtvis önskar du att väcka stor uppmärksamhet för ett evenemang eller en produkt? Då kommer du inte att gå fel med att trycka ett gäng affischer som drar åt sig uppmärksamheten redan på långt håll.

Ett annat sätt som definitivt fångar uppmärksamheten är att kombinera era trycksaker med era digitala kanaler! Tryck flyers som innehåller exempelvis rabattkoder och göm dem i ett visst område. Publicera sedan bilder och ledtrådar om var de finns. På så sätt skapar du ett engagemang hos kunden som dessutom leder till att de agerar.

Klistermärken och glasunderlägg är ett annat exempel på kreativa lösningar för papperstryck. Oavsett vilket alternativ som uppfyller era önskningar och behov är tryck på papper en bra idé. Från traditionella visitkort till moderna reklambärare. Behöver ni hjälp med att ta fram en design hjälper vi gärna till med det också.

Läs också: olika typer av papper

Ta hjälp av Allduplo 

Oavsett vilken trycksak du vill framställa eller vilken känsla du vill förmedla, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att hitta rätt lösning för dina behov!

Kontakta oss