Student tackkort

När det här inlägget skrivs är det bara ett par veckor kvar till studenten. Om du håller på att planera inför ditt barns studentmottagning har du med stor sannolikhet redan förberett det mesta, såsom beställt mat och skickat iväg inbjudningar till de som ska komma och fira studenten.

Eftersom studenten är en milstolpe i livet och många kommer för att fira kan det vara en bra idé att skicka iväg ett tackkort till de som deltagit på mottagningen eller skickat en hälsning. Vidare i artikeln kan du läsa mer om vad ett bra student tackkort bör innehålla och hur du kan gå tillväga för att trycka ett.

 

Innehåll

Till att börja med kan det vara skönt att få ett bra hum om vad ett bra tackkort ska innefatta. Det finns tackkort som redan är författade där studenten bara kan skriva under med sin signatur och därefter kan ni skicka iväg kortet till de som uppvaktat. Men om ni vill vara mer personliga kan ni skriva er egen text. Texten bör inte vara för lång men samtidigt få plats med det ni vill säga. Vanligtvis brukar den innefatta någonting i stil med ”Tack för uppvaktningen på min student”. För att bli mer personlig i texten kan ni exempelvis addera vilket datum det var och en personlig riktning. Till exempel ”Tack morfar för uppvaktningen på min student, kram från x”

Det finns med andra ord inga större rätt och fel vad gäller texten. Det viktiga är att ni skickar iväg ett tack till de som uppvaktat studenten och ni kan själva välja innehållet i kortet. Eftersom kort i regel är ganska små till storleken är det till fördel om du tänker igenom texten och tar bort det som är överflödigt. På så sätt kan du lättare försäkra dig om att du får plats med det ni vill hälsa till de som har varit med och uppvaktat studenten.

 

Ta hjälp med designen

Förutom att texten är avgörande för ett riktigt bra tackkort är också utseendet på kortet viktigt. Även här finns det färdiga varianter du kan köpa och skicka iväg. Men om ni vill vara mer personliga kan ni satsa på att trycka upp något eget, vilket du kan göra genom Allduplo. Vill du ta fram ett snyggt tackkort kan du exempelvis välja digitaltryck, vilket är ett snabbt och högkvalitativt sätt att ta fram de trycksaker du önskar. Du kan även få hjälp med layouten på kortet och du kan därmed påverka dess utseende. Allduplo har över 40 års erfarenhet och du har möjlighet att få hjälp med hela framställningen av kortet om du så önskar.  Det kan till exempel vara roligt med en bild på studenten som barn eller så kan du satsa på ett grafiskt tryck. Du kan välja efter egen smak. Sedan kan du också anpassa kortet efter smak, det finns både ensidiga kort och vikbara kort. När du har fått hem tackkorten behöver du bara köpa till kuvert eller skriva adressen på kortet och posta det.

Kontakta oss