Snabba tryck med hög kvalitet

Idag talas det mycket om flexibilitet och behovet av effektiva leveranser. Snabba tryck är därför en självklarhet när det kommer till modern kommunikation. Även om arbetet ska gå fort måste kvaliteten hålla toppklass. Hur lyckas man då med det? Det tänkte vi berätta!

Innehåll

  • Tryckproduktion är ett hantverk
  • Det ska du tänka på vid snabba tryck
  • Ta hjälp av Allduplo

Tryckproduktion är ett hantverk

Att kommunicera ska vara enkelt, och i en tid som präglas av snabba förändringar behöver kommunikationen ske snabbt. Därför är snabba tryck en självklarhet – inte minst för oss som arbetar med tryckproduktion.

Oavsett hur snabbt ni behöver er trycksak så ser vi till att skapa det kvalitativa slutresultat som ni önskar. Det kräver stor kunskap, noggrannhet och erfarenhet om det grafiska hantverk som trycksaksproduktion handlar om.

Hos oss kan du därför snabbt få offerter på- och hjälp med bland annat distribution, effekttryck, offsettryck, layout och design med mera. Vår kompletta service innebär att vi kan erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster, och självklart med kunskap om den senaste grafiska tekniken.

Passa på att läsa mer om vad vi kan hjälpa dig med här.

Det ska du tänka på vid snabba tryck

Vårt mål är att er trycksak ska kommunicera rätt budskap på bästa sätt och självklart med högsta kvalitet, även när det kommer till snabba tryck. När ni är igång med att skapa ett original finns det ett par tips som vi vill dela med oss av – så att den slutgiltiga produkten når upp till era förväntningar!

  1. Skapa originalet i rätt storlek – Se till att skapa originalet i den exakta storlek som trycksaken ska produceras i. Då blir produktionen rätt från början och trycket går mycket snabbare. Om det inte är möjligt så ska du fokusera på att dokumentets proportioner stämmer överens med den slutgiltiga produkten.
  2. Tänk på bildernas upplösning – Om trycket innehåller bilder bör dessa självklart vara högupplösta. En generell riktlinje är att bilder som ska gå i tryck minst bör ha 200 dpi för att de ska hålla hög kvalitet.
  3. Använd CMYK – Vi rekommenderar att du skapar ditt tryck med hjälp av CMYK-färger. Dessa är nämligen väldigt enkla att återge i tryckproduktionen. På så sätt kan du säkerställa att den färdiga produkten motsvarar alla dina färgval.
  4. Paketera i PDF – När du skickar ditt dokument bör det levereras i ett PDF-format. Det är för att säkerställa så att dokumentet kommer fram precis på samma sätt som du skapade det. Om du exempelvis skickar det som en Word-fil finns istället risken att texter och bilder flyttar på sig. Om det händer så kommer trycket inte att stämma överens med originalet.
  5. Bifoga alla nödvändiga detaljer – För att säkerställa att produktionen blir som du förväntat dig kan du bifoga alla nödvändiga detaljer, önskemål och förväntningar för ditt tryck. Exempelvis storlek, leveransdatum, fakturaadress, upplagor och vilka typsnitt du använt.
  6. Ta hjälp av oss – Om du inte har tid eller möjlighet att själv ta fram din trycksak kan du alltid höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till med hela trycksaksproduktionen, från idé och design till färdigställande av din produkt!

Där har du det – våra bästa tips för att ditt snabba tryck ska hålla högsta kvalitet och bli precis så bra som du förväntat dig!

Ta hjälp av Allduplo

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med snabba tryck kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss