Mässmaterial med wow-faktor

Ditt mässmaterial är hela hemligheten till en succémässa. Med hjälp av rätt produkter kommer din monter att dra åt sig allas uppmärksamhet. I den här artikeln tipsar vi därför om vilket mässmaterial som skapar succé på mässan.

Innehåll

 • Så skapar ditt mässmaterial succé
 • 5 produkter du vill använda på mässan
 • Ta hjälp av Allduplo

Så skapar ditt mässmaterial succé

Att synas är en konst, inte minst på mässor. Därför behöver du tänka igenom hur ditt mässmaterial kan hjälpa dig att hamna mitt i blickfånget. Om du använder dig av professionella produkter som drar allas uppmärksamhet till ditt budskap kommer din monter att bli en succé.

Men innan du investerar i en ny uppsättning av mässmaterial vill du vara säker på att de uppfyller tre viktiga faktorer:

 1. Smidigt att ta med
 2. Enkelt att montera upp och ned
 3. Mässmaterialet ska sticka ut

Så hur gör man då det, sticker ut alltså? Genom att ha nedanstående tips i åtanke kommer du att lyckas:

 • Spegla företaget – Det första du måste se till är så att din monter speglar ditt företag. Från mässmaterial och tryck till profilkläder och give-aways. Har ditt företag humor? Visa det genom att ordna en aktivitet eller tävling. Har ni kontoret på en häftig plats? Återskapa det i montern genom att trycka upp utsikten på väggarna. Och du – glöm inte bort företagets loga. Att vara på mässa handlar i grund och botten om att visa upp sig!
 • Ha ett tydligt mål med mässan – Se till att planera ditt mässmaterial utifrån vad vill du få ut med mässan. Är det att träffa kunder? Sälja en produkt? Visa upp er tjänst eller bara visa upp ditt företag? Besökaren ska tydligt förstå vad du gör där – och vad den kan få ut av att besöka din monter!
 • Aktivera flera sinnen – Ju fler sinnen du lyckas aktivera desto större intryck kommer du göra på besökaren, och desto längre kommer den att stanna i din monter. Försök därför att få in relevanta ljud, dofter, smaker och även något som besökaren kan känna på. Har du en produkt är detta mycket enkelt. Om du däremot har en tjänst kan du på olika sätt försöka simulera hur din tjänst låter, luktar, känns och kanske även smakar. Eller varför inte använda dig av VR-glasögon?

5 produkter du vill använda på mässan

Nu när du vet hur du skapar en succé på mässan behöver du bara använda dig av rätt mässmaterial. När det kommer till mässmaterial vill du självklart använda dig av produkter som ger ditt företag bästa möjliga exponering. Nedan listar vi därför 5 antal produkter som du med fördel kan använda i din nästa mässmonter!

 • Företagsflagga – Ett självklart mässmaterial är att använda en företagsflagga. Oavsett om du väljer en rollup, beachflagga eller vepa bidrar den till er synlighet.
 • Podiumbox – Om du låter hela montern spegla företaget kan du med fördel klä in din podiumbox med företagets loga. Då kommer podiumboxen hjälpa din monter att sticka ut ytterligare.
 • Eventmatta – Se till så att du nyttjar monterns golvyta på bästa sätt. Det finns nämligen inget som kan gå fel med en inbjudande, mysig, informativ eller en lekfull eventmatta!
 • Namnbricka – På mässor är det alltid bra att använda namnbrickor. Dom bidrar till att lyfta fram personerna i ditt företag samtidigt som de hjälper besökaren att komma ihåg vem som hjälpte till.
 • Broschyrer – Genom att trycka upp ett helt gäng broschyrer kan du vara säker på att dina besökare inte går tomhänt från din monter. I broschyren ska du presentera all viktig information om ditt företag, era kontaktuppgifter, din produkt eller din tjänst.

Ta hjälp av Allduplo

Där har du det – hur du kan använda dig av mässmaterial för att skapa en succé på er nästa mässa!

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med ditt mässmaterial kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss