Därför bör du inte göra egna visitkort

 

Visitkort kan vara mycket användbara i olika affärssammanhang, däribland på mässor och andra sammankomster. För att ett ingjuta ett professionellt intryck och även sticka ut ur mängden, gäller det däremot att du har ett kort med rätt utformning. Därför rekommenderar vi dig att inte göra egna visitkort, utan istället överlåta detta till ett proffs! 

 

Innehåll

  • Fyra anledningar att inte skapa egna visitkort
  • Överlåt arbetet till Allduplo

 

Fyra anledningar att inte skapa egna visitkort 

Det finns många goda anledningar till varför du bör undvika att göra egna visitkort, och nedan har vi samlat en handfull av dem:

1. Det krävs en hel del material och verktyg

Att skapa egna visitkort må låta enkelt, men det kräver däremot en hel del material och verktyg, både digitala och fysiska. Exempelvis krävs det att du har tillgång till en programvara som gör det möjligt att designa ditt visitkort. 

Därutöver behöver du också tillgång till en högkvalitativ skrivare som klarar av att göra skarpa tryck. Även visitkortspapper är ett måste om du vill ingjuta ett professionellt intryck.

2. Du går miste om en rad olika möjligheter

Även om det är fullt möjligt att inhandla en skrivare och visitkortspapper på egen hand, håller trycket inte samma kvalitet som ett professionellt tryckeri kan erbjuda.

Till detta hör att du också går miste om en hel del möjligheter när det kommer till ytbehandlingar som foliering, samt möjligheten att använda variabeltryck i stor skala. För att lära dig mer om det sistnämnda, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Allt om variabeltryck”.

3. Det är tids- och kostnadskrävande

Att inhandla allt material och alla verktyg som behövs för att skapa egna visitkort är både tids- och kostnadskrävande. För att inte tala om hur lång tid det kan ta att designa dem. Inte minst om du aldrig har gjort det tidigare. Tid som annars kan läggas på mer värdeskapande insatser!

4. Du riskerar att inte sticka ut ur mängden

Som tidigare nämnts är visitkort tänkta att ingjuta ett professionellt uttryck och få dig att sticka ut ur mängden, så att en potentiell kund väljer att ta kontakt med dig istället för en konkurrent. Med egengjorda produkter riskerar du att inte lyckas med detta…

 

Överlåt arbetet till Allduplo

Om du vill slippa ovanstående problem och istället kunna lägga tiden på det som är viktig, samt njuta av förstklassiga visitkort som ingjuter ett professionellt intryck, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss