Därför bör du arbeta med ytbehandling på trycksaker

 

Att arbeta med olika ytbehandlingar på trycksaker kan förstärka hela upplevelsen. Det kan handla om ett inbjudningskort där du jobbar med olika strukturer och material, en julkalender till barnen där du vill ha ett mjukare papper eller en katalog där papperets yta ska vara glatt eller matt. Oavsett vilken ytbehandling du väljer att använda dig av kommer slutresultatet bli effektfullt och snyggt. Låt oss berätta mer om varför du bör jobba med ytbehandlingar!

 

Vad innebär ytbehandling på trycksaker?

En ytbehandling, när det kommer till trycksaker, innebär att man förstärker den visuella delen men också skapar ”känseleffekter”. Detta för att man jobbar med olika lager och olika typer av material i ett och samma projekt.

Det kan handla om laminering, foliering eller prägling. Laminering innebär att man behandlar papperet så det får en matt eller glatt yta. Detta brukar ofta användas i exempelvis modemagasin eller i korsordstidningar.

När man pratar om foliering brukar det vara guld eller silvertryck (detta kan dock göras i andra färger). Prägling innebär att papperet buktar utåt eller inåt vilket kan vara fint och effektfullt att använda på exempelvis inbjudningskort eller visitkort. Alla dessa tekniker bidrar till ett proffsigt och snyggt slutresultat oavsett vilken trycksak det handlar om.

Genom att använda sig av ytbehandlingar kommer intrycken förstärkas och kvalitén kommer automatiskt att öka. Får du ett inbjudningskort med små detaljer i guld och upphöjningar i papperet kommer känslan att höjas något enormt samt en lyxig känsla kommer skapas.

 

Vad erbjuder vi på Allduplo?

Vi på Allduplo jobbar mycket med ytbehandlingar på våra trycksaker och detta blir allt vanligare och vanligare.

Vi erbjuder ett enormt utbud av olika papperstyper. Vi erbjuder allt från designpapper till grafisk kartong. Våra trycksaker kan väljas i vilken färg eller nyans som än önskas och tjockleken på papperet kan regleras.

Ett vitt bestruket papper är ett klokt val om en ytbehandling ligger i fokus. Detta papper är som ett vanligt kopiatorpapper bara det att det kompletteras med ett ytskikt. Här erbjuds både ett ytskikt som resulterar i ett matt papper eller ett glatt papper.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo

Oavsett vad du vill nå för slutresultat finns vi på Allduplo här för att hjälpa dig. Vi har många års erfarenhet av ytbehandling av trycksaker och hjälper gärna till i hela processen.

Ta kontakt med oss på mail eller telefon så berättar vi mer.

Kontakta oss