Vad är print-on-demand? Vi reder ut alla frågetecken

 

Print-on-demand är ett uttryck som blivit allt vanligare under de senaste åren. Men vad betyder det egentligen? I denna artikel reder vi ut för vad print-on-demand är samt vilka fördelar respektive nackdelar som finns med denna teknik och metod.

 

Så, vad är print-on-demand?

Print-on-demand är en tryckteknik/metod som bygger på att din produkt först trycks när en beställning kommer in. Alltså trycks din produkt en och en. Detta gör att du inte behöver ha något lager vilket i sin tur leder till att du inte behöver ta en stor risk när du vill testa din affärsidé.

Detta arbetssätt möjliggörs tack vare utvecklingen av digitaltryck. En tryckteknik som gör det möjligt att trycka mindre upplagor och även personifiera dessa i en större utsträckning. Självklart finns det för och nackdelar till denna teknik, och det är precis det vi ska gå igenom tillsammans.

 

Fördelar med print-on-demand:

  • Perfekt för nystartade företag som inte har en redan existerande kundgrupp
  • Du behöver inte ha koll på något lager
  • Du kan ändra delar av din produkt utan att göra förlust i redan inköp lager
  • Din produkt blir tillgänglig överallt
  • Det är miljövänligare

 

Nackdelar med print-on-demand:

  • En lägre marginal vid försäljning

 

Sammanfattning

Print-on-demand är ett bra alternativ för t.ex. nystartade företag och hobbyverksamheter. Du slipper ta stora risker för att testa din affärsidé och om du ändrar dig finns det möjlighet att ändra produkten utan att göra förluster i redan investerat lager.

 

Vi på Allduplo hjälper dig!

Har du en idé du vill testa men inte vet hur du ska komma igång med print-on-demand? Ta hjälp av oss på Allduplo!

Med mer än 50 års erfarenhet av allt inom tryckeri så kan vi hjälpa dig profilera ditt företag på absolut bästa sätt. Vi lyssnar på dina önskemål och behov, samtidigt som vi även har möjlighet att komma med idéer om så önskas. Med andra ord hjälper vi dig i den utsträckning som önskas.

Kontakta oss så kan vi guida dig till rätt beslut!

Kontakta oss