Tips när du ska trycka etiketter

 

Behöver du eller ditt företag trycka etiketter? Vill du att processen ska vara kostnadseffektiv och resultera i en förstklassig trycksak? Då kan vi på Allduplo hjälpa dig! Vi jobbar med olika trycktekniker och garanterar alla våra kunder ett professionellt resultat. Vi har många års erfarenhet av att trycka allt från tidningar till etiketter och garanterar ett resultat i världsklass!  

 

Digitaltryck

Digitaltryck ett effektivt sätt att trycka på. Det går snabbt och är även ekonomiskt. Denna tryckteknik kan även kombineras med variabeldata (mer om detta senare), vilket gör det möjliga att göra en unik design på varje enskild etikett. Något som kan vara användbart vid exempelvis bröllop eller kalas. Med tanke på att tekniken är effektiv är det ett bra alternativ om många etiketter ska tryckas på en och samma gång.

Det som skiljer digitaltryck från andra tekniker är att man inte behöver använda några tryckplåtar. Processen sker helt digitalt – därav att det går smidigt och snabbt.

Vid design av din etikett kan man designa på datorn och bestämma färger, former och typsnitt. Därefter är det bara att skicka över din design och vidare till tryckeriet. Detta gör det även möjligt att kunna ändra designen in i det sista vilket uppskattas av många. Du kan även förhandsgranska resultatet gång på gång och följa hela processen.

 

Variabeldata

Denna teknik erbjuder även den ett unikt slutresultat. Du har helt fria tyglar att designa din etikett och detta görs smidigt och enkelt.

Variabeldata/variabeltryck innebär att du kan anpassa och personifiera varje enskild etikett. Något som kan vara fördelaktigt vid exempelvis bröllop, kalas, föreläsningar eller andra tillställningar där man kan vara i behov av unika etiketter.

Eftersom allt sker helt digitalt är variabeldata kostnadseffektivt, trots att du kan skräddarsy och ge samtliga mottagare ett unikt exemplar!

Allduplo har jobbat mycket med båda dessa tekniker och kan varmt rekommendera både digitaltryck och variabeldata vid tryck av etiketter.

 

Ta hjälp av Allduplo

Vi på Allduplo har många års erfarenhet och hjälper dig gärna med allt från framtagandet av dina etiketter till färdig trycksak. Det finns många frågor att besvara för att få fram den perfekta etiketten, och vi hjälper dig gärna att reda ut alla frågetecken!

I vilket sammanhang ska din etikett användas? Vilka färger vill du ha, vad ska det stå på etiketten och i vilket typsnitt? Vilken storlek ska etiketten vara i och vilket material ska användas? Det krävs en viss planering för att få ihop ett slutresultat exakt som du vill ha det.

Det kan vara svårt att sitta själv och besvara dessa frågor – tveka inte att höra av dig till oss så kan vi tillsammans få fram den bästa idéen för just dig. Vi delar gärna med oss av våra tips och lyssnar på dina tankar och idéer.

Kontakta oss