Tackkort efter begravning

Att tacka dem som har stöttat en under en svår tid och deltagit på begravningen är inte bara en tradition, det är också en del av sorgeprocessen. Det ger er en möjlighet att reflektera och uppskatta de relationer som betyder mest och visa sin tacksamhet till dessa. Det är även ett fint sätt för dig och närstående att få ett sista avslut och hylla den avlidne en sista gång.  

Måste man skicka tackkort efter begravning? 

Även om det inte är en plikt att sända tackkort efter en begravning, ses det som en fin gest att visa sin tacksamhet till de som deltog på begravningen. Det är ett sätt att tacka för de blommor, kondoleanser och hjälp man fått, och framförallt för närvaron vid ceremonin. 

Vad skriver man på ett tackkort efter begravning? 

Innehållet i ett begravningstackkort bör vara enkelt men hjärtligt, men det är självklart upp till er att inkludera det innehåll som ni föredrar och som speglar den avlidne bäst. Det kan vara en utmaning att finna de rätta orden under denna emotionella tid, men kom ihåg att ett ärligt uttryck av tacksamhet är det som räknas mest. 

Förslag på innehåll 

Varje tackkort kan göras personligt genom att nämna en specifik handling eller ett minne som delades med den avlidne. Här är några exempel på formuleringar som kan användas: 

”Tack för ditt stöd och dina varma tankar under denna svåra tid.” 

”Ditt deltagande i begravningen var en stor tröst för oss.” 

”Vi är djupt tacksamma för de vackra blommorna och dina minnesvärda ord om [Namn].” 

En bild gör tackkortet mer personligt 

Att inkludera en bild på den avlidne personen gör tackkortet mer personligt. En finstämd bild kan återspegla den avlidnes anda eller ett kärt minne, och skapar en betydelsefull koppling mellan mottagaren och den avlidne.  

Vilka skickar man tackkortet till? 

Det är vanligt att sända tackkort till nära släkt, vänner och kollegor som närvarat vid begravningen eller som på annat sätt visat sin omsorg. Glöm inte heller bort de som kanske bidragit med tjänster under begravningen, som prästen eller begravningsbyrån. 

Skicka inom två till fyra veckor

Efter begravningen är det passande att skicka tackkorten inom två till fyra veckor. Det ger tid för reflektion och att formulera ett personligt och tacksamt budskap. Allduplo hjälper er att skapa och skicka tackkort som på ett värdigt sätt förmedlar er uppskattning till de som närvarade under denna svåra tid. 

Ta hjälp av Allduplo 

Vi på Allduplo hjälper gärna till med att skapa fina och betydande tackkort efter begravningen, från start till mål. Hos oss kan välja mellan olika anpassningsalternativ, allt från layout och design, så som bilder, typsnitt och val av papper, till olika trycktekniker. Med den senaste grafiska tekniken och en passion för hantverket, skapar vi tackkort som berör mottagaren på djupet. Allduplo finns här för att guida er genom varje steg och skapa ett tackkort som blir en varm påminnelse om den avlidne och det stöd ni fått. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss