Allt du behöver veta om skärning och falsning

 

När man tar fram trycksaker arbetar man oftast med någon typ av efterbearbetning. Det kan innefatta allt från att limma ihop delar till att beskära trycksakerna till rätt storlek. I denna artikel tänkte vi gå in lite djupare på olika efterbearbetningar av tryckerisaker som vi på Alldulpo ständigt jobbar med. Mer specifikt kommer vi att rikta in oss på skärning samt falsning av papper.

 

Vad innebär efterbearbetning?  

När våra trycksaker har genomgått själva tryckeriet och i princip är färdiga så är det slutgiltiga steget efterbearbetningen. Detta är den sista touchen för att din trycksak ska bli helt perfekt och få det där lila extra som vi tycker våra kunder förtjänar.

När vi pratar om efterbearbetning kan det handla om allt från att sammanställa flera papper till en bok eller att göra hål i olika trycksaker för ett specifikt användningsområde. Det finns många olika sätt att arbeta med papper på.

Nedan kommer vi gå djupare in på efterbearbetningen skärning samt falsning.

 

Skärning  

När man talar om skärning innebär det att man skär papperet till det önskade formatet. Det kan handla om allt från att papperet delas i två delar till att ett speciellt mönster beskärs.

Denna process är något som alla trycksaker genomgår på ett eller annat sätt och vi på Allduplo arbetar ständigt med skärning av tryckerisaker.

 

Falsning  

När man talar om falsning innebär det inte beskärning utan vikning. Det innebär att man viker ett papper till det rätta formatet.

Detta kan användas om man vill skapa en folder, en broschyr eller ett kort. Det finns många olika sätt att falsa ett papper på. Det kan handla om allt från rullfalsning till fönsterfalsning.

Denna teknik, även den, använder på vi på Allduplo dagligen och falsning är en mycket vanlig efterbearbetning.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo

Vi på Allduplo har många års erfarenhet av allt som handlar om tryck och framkallning av tryckerisaker. Vi har en kunnig personal som är redo att bemöta dina frågor och funderingar. Känner du dig det minsta osäker – kontakta oss så berättar vi mer. Vi nås på mail eller telefon!

Kontakta oss