Så får du till dina korrespondenskort

Är du i behov av korrespondenskort? Spana då in den här artikeln! Vi passar på att dela med oss av våra bästa tips för hur du gör riktigt bra korrespondenskort. Men först och främst ska vi börja med att berätta om korrespondenskortens olika användningsområden.

Innehåll

  • Vad är korrespondenskort?
  • Att tänka på
  • Ta hjälp av Allduplo

Vad är korrespondenskort?

Ett korrespondenskort kan vara allt från ett tackkort, en inbjudan, ett större visitkort, en informell lapp, ett rabattutskick eller innehålla ett viktigt meddelande.

Du kan exempelvis med fördel skicka ut korrespondenskorten i samband med ett produktutskick eller då kunden gjort en beställning från er hemsida. Tryck upp din logga och skriv en liten text som förgyller mottagarens dag, eller skicka med korrespondentkortet som ett rabattutskick inför nästa beställning.

Man kan även använda korrespondenskortet som ett snyggt talkort inför mässor, galor och andra event. Ena sidan kan du fylla upp en bild eller din logga, och på den andra kan du skriva ner några viktiga ord som du måste komma ihåg att säga.

Som företagare kan du med fördel även trycka ut ett par stycken och ha på skrivbordet. På baksidan kan du ha en stor bild med din logga och i ett hörn kan dina kontaktuppgifter stå. Det kan du då använda för att skriva ner personliga meddelanden till kunder och dela ut vid tillfälle, exempelvis kring högtider och annat.

Ett korrespondenskort är självklart även perfekt att skicka ut som tackkort eller som en inbjudan till exempelvis en fest – både som privatperson och som företagare!

Med andra ord är ett korrespondenskort mycket användbart i många olika situationer, och används för att framföra ett kortfattat meddelande.

Att tänka på

Planerar du också att trycka egna korrespondenskort? Smart! För att de ska bli så bra som möjligt vill vi gärna passa på att dela med oss av några tips.

  • Rätt storlek – Ett korrespondenskort är vanligen utformat i ett A6-format så att det passar i ett tillhörande C6-kuvert utan att behöva vikas. Självklart går det lika bra att trycka dem i andra mått också, men ha eventuella kuvert och vikningar i åtanke när du tar fram en design.
  • Papperskvalitet – Du kan välja bland en rad olika papperskvaliteter – från vanligt vitt matt papper till ett med struktur eller färg. Önskar du även någon form av effektfull efterbehandling är det också möjligt! Vid tryck av korrespondenskort brukar vi dessutom rekommendera ett något styvare papper så de håller bättre.
  • Design och rätt information – Fundera över hur du på bästa sätt ska designa ditt korrespondenskort. Ditt meddelande och dess information ska vara väldigt tydligt, så ett bra tips kan vara att försöka hålla meddelandet kort och designen så enkelt som möjligt.
  • Ta hjälp – Det kan faktiskt vara ett riktigt bra alternativ att ta hjälp redan i ett tidigt skede. Visst vet du till exempel att vi på Allduplo gärna hjälper till i hela processen, från design till färdig tryckprodukt?

Ta hjälp av Allduplo

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med ditt tryck kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss