Profilreklam som får er att synas

Idag är det många av oss som nästan är immuna mot reklam. Det gäller därför att välja alternativ som står ut från mängden – profilreklam till exempel! I den här artikeln delar vi med oss av några kreativa tips som gör att ni syns lite bättre.

Innehåll

  • Vad är profilreklam?
  • Att synas på rätt sätt
  • Ta hjälp av Allduplo

Vad är profilreklam?

Profilreklam är en speciell typ av marknadsföring där företaget väljer att synas via en produkt med hjälp av sin logga. Detta har de senaste åren vuxit och blivit en mycket populär marknadsföringsstrategi, vilket inte är så konstigt. Det är nämligen ett väldigt effektivt sätt för verksamheten att profilera sig, samtidigt som de uppskattade produkterna kommer till användning av kunder eller medarbetare.

Eftersom produkterna ges bort kallas ibland profilreklam för presentreklam. Det är exempelvis vanligt att man producerar produkterna i samband med högtider eller semestertider, men även i samband med event eller lanseringar då man vill att verksamheten ska synas lite extra.

Att synas på rätt sätt

Marknadsföring handlar som bekant inte bara om att synas. Man måste även se till att synas på rätt sätt. Det gäller därför att använda produkter som representerar den egna verksamheten och som samtidigt påminner mottagaren om vad företaget står för. Med tanke på detta måste man se till så att produkterna inte känns billiga. Tanken är ju nämligen att producera något som verkligen kommer att uppskattas och användas under en längre tid.

Många som tänker på profilreklam tänker kanske på pennor, kläder och godispapper. Dessa produkter har hängt med länge och är ett säkert kort när det kommer till profilreklam. Men vi tänkte dela med oss av några tips som är lite mer kreativa än så.

Reflexer – Erat företag kommer med största säkerhet att associeras med positiva föreställningar om ni väljer att använda er av reflexer, det visar nämligen att ni värnar om andra. Tänk bara på att reflexerna måste nå upp till Trafiksäkerhetsverkets säkerhetskrav!

Paraply – Även ett paraply visar på omtanke och omsorg, något som alltid ger mervärde för er verksamhet! Varför inte låta dem stå i entrén så att de finns tillgängliga för de som behöver ett?

Solglasögon – Tryck upp er logga på sidan av glasögonbågen, eller låt era färger pryda bågen. Ett tips är att satsa på ett par unisex-glasögon som verkligen hjälper mot solens strålar. På så sätt kommer de att pryda allas ansikten!

Gymbag och vattenflaska – Att göra reklam till och från, men även på gymmet, är verkligen att förena nytta med nöje. Kanske spelar du tennis tillsammans med en kund? Räck över din vattenflaska när personen glömt sin, på så sätt gör du ett ännu större intryck.

Mobiltillbehör – Våra mobiltelefoner följer med oss var vi än går. De är därför vår tids kanske mest optimala reklampelare. Tryck upp er logga eller budskap på ett mobilskal, högtalare, powerbank, eller mobilhållare till bilen, så ser ni till att alltid vara med där det händer.

Ta hjälp av Allduplo

Oavsett vilken trycksak du vill framställa eller vilken känsla du vill förmedla, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att hitta rätt lösning för dina behov!

Kontakta oss