Goda anledningar att välja prägling vid tryck

 

Trycksaker kan bearbetas på en rad olika sätt för att ge ifrån sig rätt uttryck. Beroende på vad du vill förmedla så kan vissa bearbetningar vara bättre lämpade än andra. Vill du ge dina trycksaker ett exklusivt och karaktäristiskt utseende kan prägling vara det rätta alternativet. Låt oss därför berätta mer om vad detta innebär!

 

Innehåll

  • Vad är prägling?
  • Därför bör man använda prägling
  • Ta hjälp av Allduplo

 

Vad är prägling?  

Först och främst hade vi tänkt börja med att reda ut för vad prägling är. I korta drag innebär det att trycksaken kläms under hårt tryck för att skapa en upphöjd eller nedsänkt yta. Med andra ord kan du således få din logotyp eller text att antingen sticka ut från ytan eller också vara nedsänkt.

Präglingstekningen kan användas på en rad olika typer av material, däribland tjockare papper och kartong, metall, läder och plast.

 

Därför bör man använda prägling 

Som nämnts inledningsvis finns det vissa bearbetningar som är bättre lämpade än andra beroende på vad du vill förmedla. Prägling lämpar sig utmärkt när du vill ge dina trycksaker ett exklusivt och karaktäristiskt utseende som verkligen drar blickarna till sig.

I och med att din logotyp eller text är upphöjd eller nedsänkt fångar den betraktarens intresse på ett helt annat sätt. Man dras verkligen till trycksaken i fråga och kan inte låta bli att stryka fingrarna över dess yta!

Det är också detta som gör präglingen så fördelaktig att använda. Den medför verkligen att dina trycksaker sticker ut från mängden och ingjuter samtidigt ett väldigt exklusivt intryck hos betraktaren.

Präglingen kan användas på en mängd olika trycksaker, däribland:

  • Visitkort
  • Inbjudningskort
  • Broschyrer
  • Bokomslag
  • Förpackningar

 

Ta hjälp av Allduplo 

Som du säkerligen märkt finns det många goda anledningar att använda sig av prägling. Om du också vill göra detta, kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet från tryckeribranschen kan vi garanterat hitta en passande lösning för just dig!

Vi arbetar ständigt för att möta kundens förväntningar och erbjuder en mängd olika tekniker för att producera tryck i storformat. Vår kunniga personal ser till att vi använder den teknik som passar bäst för just dina behov.

Kontakta oss