Obestruket papper – vad är det?

 

När det kommer till trycksaker är det många som enbart fokuserar på bild och text. Det som ofta glöms bort är själva papperet. Vad man väljer att använda för papper kan ha en betydande roll och det kan avgöra vilket första intryck en kund får av ett företag. Det är vanligt förekommande att företag inte har någon kunskap när det kommer till olika typer av papper och då inte tar med ”typ av papper” i processen.

Vi på Allduplo erbjuder en rad olika papperstyper. I denna artikel kommer vi kolla lite närmare på bestruket och obestruket papper. Vad är skillnaden mellan dessa och när ska man använda vad?

 

Varför är det viktigt att välja rätt papper?

Oavsett om budskapet på ett papper är bra och har en snygg design så fallerar hela intrycket om papperet inte är rätt. Det finns otaliga typer av papper att välja mellan och vilket typ av papper som väljs kan vara avgörande. Det är budbäraren av budskapet och innehållet.

Det kan även förstärka känslor och rikta fokus på olika ställen. Ett exempel på detta är om du bläddrar i ett magasin och sidorna är tjocka och högkvalitativa. Detta skapar en mer lyxig känsla tillskillnad om papperet skulle vara tunt och sladdrigt. Se till att välja rätt papper till rätt tillfälle!

 

Vad är obestruket papper?

Som nämnts i inledningen finns det flera olika typer av papper att välja mellan. Det papper som är det vanligast förekommande är obestruket – framförallt vitt obestruket papper. Detta papper kan också kallas ”kopiatorpapper”.

Detta typ av material brukar användas i reklamblad och tidningar. Ett obestruket papper används med andra ord när man ska trycka upp något i en stor mängd. Det är ett kostnadseffektivt papper och passar i många sammanhang.

Det finns även ett papper som kallas bestruket. Detta är i princip samma typ av papper förutom att ett bestruket har ett ytskikt som det obestrukna saknar. Detta betyder att materialet kan fås med en glatt eller matt yta. Detta bidrar med ett mer utmärkande och lyxigt intryck.

 

Ta hjälp av oss på Allduplo 

Känner du dig osäker i ditt val av papper – tveka inte på att kontakta oss på Allduplo. Vi har många års erfarenhet och är redo att hjälpa dig genom hela processen, från valet av papper till färdigt tryck.

Kontakta oss