Mått för tryck

 

När du ska beställa ett grafiskt tryck behöver du inte bara bestämma exakt vad du ska trycka och hur designen ska se ut. Du måste även ha ett passande mått för tryck. Det är viktigt att det ser symmetriskt ut och att budskapet är tydligt. För att veta vilket mått för tryck du ska ha måste du först veta vilken typ av reklam du ska trycka upp. Du kan alltid välja flera olika trycksaker beroende på vilka målgrupper du vill nå ut till. Vi erbjuder allt från små visitkort till stora affischer.

 

Dessa är några vanliga mått för tryck

Det finns några mått som är mer vanliga än andra när det kommer till trycksaker. Alla visitkort i Norden har till exempel ett standardmått på 90 x 50 mm. Det är tillräckligt för att få in all den information som behövs. Gällande visitkort rekommenderar vi att man använder samma mått som standardmåttet för att ge ett professionellt intryck.

Om du ska ha en affisch kan du vara mycket mer flexibel när det kommer till måtten. Det är enklare att trycka upp en poster eller affisch om du redan vet var den ska användas. Därför bör du börja i den änden. Fundera över hur du vill använda dina posters så kan vi ta fram ett mått för tryck som passar till det. Vi kan även ta fram flera olika storlekar om det ska användas i olika sammanhang.

 

Stora möjligheter med mått för tryck

Som du kanske har förstått det finns det väldigt stora möjligheter när du ska trycka upp ett digitalt tryck. Det finns många olika standardmått men du kan även få en skräddarsydd produkt. Om du ska trycka upp en flyer kan du till exempel välja ett klassiskt mått mellan A4 och A6. Dessa brukar fungera till det mesta. Men det går även att göra mer avlånga flyers om du tycker att det passar bättre. Då brukar 104 x 297 mm vara ett bra alternativ. Det viktiga är att hela trycket får plats och att de som tittar på din trycksak kan ta till sig budskapet på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi tittar inte bara på hur stor själva produkten ska vara utan även storleken på trycket. Det är viktigt med rätt upplösning för att det ska se bra ut i tryck.

 

Få hjälp av oss på Allduplo

När du har koll på vilka mått och vilken typ av produkt du är intresserad av kan du ta hjälp av oss på Allduplo. Vi kan ta fram trycksaker som är skräddarsydda för dina behov. Även om du inte vet exakt vilka mått för tryck som passar så kan vi hjälpa till. Vi har över 40 års erfarenhet av branschen och kan dela med oss av våra bästa tips. Vi guidar dig gärna genom hela processen så du kan göra det bästa valet. Det spelar ingen roll om du är en återkommande kund eller om det är första gången du använder dig av våra tjänster. Vi är mer än redo att stå till tjänst.

Tveka inte att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller önskar en offert.

 

Kontakta oss