Guide över kuvertstorlekar

 

Innehållet av ett kuvert är självklart det mest centrala men det är också viktigt att tänka på själva kuvertet och hur det ser ut. Som företag är det viktigt att få med alla detaljer och ha i åtanke att allt ska representera företaget och dess verksamhet. Intrycket ska vara professionellt och snyggt för att maximera chanserna att lyckas.

När ett kuvert ska väljas finns det flera olika faktorer att tänka på. Hur ska kuvertet se ut? Vilken design av kuvertet passar bäst i detta sammanhang? Men också vilken storlek kuvertet ska ha. Vi på Allduplo erbjuder kuvert i många olika storlekar och du och ditt företag har chans att hitta det perfekta kuvertstorleken för just er.

 

Hur ska kuvertets design se ut?

Som företag kommer man alltid stöta på ärenden som innefattar kuvert. Det kan handla om att skicka ut fakturor till befintliga kunder eller också göra reklamutskick till potentiella kunder.

Som företag är det viktigt att profilera sig på rätt sätt och skapa ett trevligt intryck. Vi på Allduplo erbjuder dig och ditt företag olika designs och detaljer på kuvertet. Det kan handa om en liten logga, mönster eller andra detaljer som får kuvertet att lyfta och se professionellt ut. Låt fantasin sprudla och ta kontakt med oss så gör vi din idé till verklighet.

 

Vad erbjuder vi för storlekar på kuvert?

När designen är klar är nästa beslut att välja vilken storlek kuvertet ska ha. Vi på Allduplo erbjuder kuvert i alla möjliga storlekar. Den vanligaste storleken på kuvert brukar vara C5 vilket är storleken av ett vikt A4-papper. Se vår storleksguide längre ner i artikeln.

Valet av kuvertets storlek kommer påverka helhetsintrycket. Se till att välj en storlek som passar ändamålet. Här kan även ett miljötänk vävas in – välj inte ett kuvert som är mycket större än själva innehållet då det blir ett enormt slöseri på papper. Här kan man spara in mycket på jordens resurser.

 

Lista över olika kuvertstorlekar 

Nedanför listar vi några av de kuvertstorlekar som är vanligast förekommande: 

Namn Storlek
C6 114 x 162 mm
DL 220 x 110 mm
C5 229 x 162 mm
B4 353 x 250 mm
C4 324 x 229 mm
C3 430 x 325 mm

 

Kontakta oss på Allduplo

Om du har några frågor eller funderingar gällande valet av kuvert så kan du med all fördel vända dig till oss på Allduplo. Vi har många års erfarenhet av olika trycksaker. Våra kuvert är av högsta kvalité och går att anpassas efter just era behov.

Kontakta oss