Inbjudningskort till kalas

 

När det kommer till att fira speciella tillfällen, är inbjudningskortet ofta det första intrycket gästerna får. Det är därför viktigt att det speglar kalasets tema och skapar förväntan. Vi på Allduplo kan hjälpa dig att skapa det perfekta inbjudningskortet för ditt kalas.

 

Vad ska det stå på inbjudningskortet?

Ett inbjudningskort är inte bara ett meddelande om datum och tid. Det är en försmak av vad gästerna kan förvänta sig. Ett väl utformat kort kan skapa förväntan, glädje och nyfikenhet. Det visar också att du bryr dig om detaljerna och att du vill att dina gäster ska känna sig speciella.

För att försäkra sig om att alla förstår och kan dyka upp på kalaset ska man först ta med de mest väsentliga som datum, tid och plats samt till vem och när man ska OSA. Utöver detta kan man välja om man vill beskriva kalaset ytterligare för att gästerna ska förstå vad de kan förvänta sig i matväg, event- eller temamässigt. Om kalaset ska ha ett visst tema är det också viktigt att ange klädkod eller om ni har eventuella önskemål om presenter. Addera också gärna en personlig touch för att skapa en festligare känsla.

Exempel på innehåll

Datum: Datum för kalaset

Tid: Klockslag för starttid – sluttid

Plats: Adress eller beskrivning av platsen

OSA: ”Vänligen meddela senast [DD/MM] om du kan komma till [telefonnummer] eller [e-postadress].”

Beskrivning: Här kan du beskriva temat, mat eller dryck och vad ni kommer göra.

Exempel för barnkalas

  • ”Kom på korvgrillning, tårta och fiskedamm”
  • ”Kasta loss med oss på ett piratäventyr med skattjakt”
  • ”Vi bjuder in till kungligt kalas med prinsesstårta”

Exempel för andra kalas:

  • ”Välkomna till årets släktträff med knytkalas och frågesport”
  • ”Kom och skåla in studenten i partytältet”
  • ”Fira 40-årskalas med buffée och dans”
  • ”Jubileumskalas med finmiddag och konsert”

Klädkod: Om det finns någon specifik klädkod, t.ex. ”Festlig”, ”Kostym”, ”Tema: Superhjältar”

Presenter: ”Önskas inte, presenten är att ni kommer!”, ”Donera gärna till …”

Personlig touch: Inkludera en personlig hälsning eller kanske en rolig anekdot som relaterar till evenemanget.

Utöver detta är det viktigt att tänka ut vilken bild, layout och materialval som passar till kalaset för att skapa ett passande inbjudningskort.

 

När ska man skicka ut inbjudningskortet?

Att bestämma när man ska skicka ut inbjudningskort till ett kalas kan vara lite av en balansakt. Skicka dem för tidigt, och folk kan glömma bort det. Skicka dem för sent, och gästerna kanske redan har andra planer.

Som tumregel rekommenderar vi att skicka ut inbjudningskort för kalas mellan 3 till 6 veckor i förväg. För större evenemang eller speciella tillfällen, som stora födelsedagsfiranden eller jubileer, kan det vara klokt att skicka dem ännu tidigare. Det ger dina gäster tillräckligt med tid att planera, boka in datumet i sina kalendrar och förbereda eventuella gåvor eller bidrag till festen.

Kom ihåg att inkludera när och till vem de ska OSA till på ditt inbjudningskort, så att du hinner planera mat, dryck och andra nödvändigheter baserat på antalet gäster som kommer.

 

Hur Allduplo kan hjälpa dig med dina inbjudningskort

Med över 40 års erfarenhet inom tryckeribranschen är Allduplo experter på att skapa inbjudningskort som imponerar. Oavsett om du behöver kort för ett barnkalas, en födelsedag, dop eller student, har Allduplo kunskapen och verktygen för att hjälpa dig. Från val av papper till design och tryck, kan du lita på att Allduplo levererar kvalitet varje gång.

Kontakta oss