Så skapar du en bra inbjudan till ditt event

 

Det finns många saker som ska planeras och göras i samband med ett event. En av de allra viktigaste uppgifterna är såklart att sätta ihop en lockande inbjudan som gör att folk vill dyka upp på din tillställning. Här tänkte vi därför dela med oss av en handfull tips till dig som är i färd med att skapa en inbjudan till ett event! 

 

Så skapar du den perfekta eventinbjudan

Som nämnts inledningsvis finns det en hel del att tänka på inför ditt event. En av de uppgifter som bör få stor uppmärksamhet är såklart inbjudan. Har du inte en lockande inbjudan riskerar du nämligen att stå med en halvtom gästlista när evenemanget väl äger rum.

Men hur går man egentligen tillväga för att skapa den perfekta eventinbjudan? Nedanför delar vi med oss av våra allra bästa tips:

 

1. Kom ihåg att inkludera alla detaljer

Först och främst gäller det att komma ihåg alla detaljer. Något som kan vara enklare sagt än gjort. Det händer nämligen allt för ofta att människor skickar ut inbjudningar utan att ha inkluderat essentiella detaljer såsom tid och plats för evenemanget. Kontrollera därför att du inte glömt något!

Exempel på sådant som brukar inkluderas i inbjudan är:

  • Namn och beskrivning av eventet
  • Namn på den inbjudna personen
  • Namn på värd och eller arrangör
  • Tid, datum och plats för evenemanget
  • Eventuell klädkod
  • Senaste datum för platsreserveringar

 

2. Tänk på formuleringarna

Något annat som är viktigt att tänka på är hur du formulerar dig i inbjudan. Här gäller det framförallt att anpassa språket efter typ evenemang och målgrupp. Som exempel kräver inbjudningar till bröllop helt andra formuleringar än inbjudningar till jubileumsfester eller akademiska seminarier.

 

3. Tänk på det visuella

Det är däremot inte enbart språket som bör anpassas efter evenemang och målgrupp. Även den grafiska profilen, d.v.s. färger, typsnitt och bilder, bör anpassas. I den allra bästa av världar samspelar det visuella med formuleringarna för att skapa en slagkraftig helhet!

 

4. Låt någon annan titta på inbjudan 

Trots att man själv tycker att inbjudan är en riktig fullträff, kan det finnas andra som är av annan åsikt. En bra idé är därför att låta någon annan ta en titt på inbjudan och ge eventuell feedback.

 

5. Tänk på när du skickar ut inbjudan 

Sist men inte minst gäller det att tänka på när du skickar ut din inbjudan. Något som kan vara väldigt svårt, då det inte finns någon gyllene regel som för passar alla typer av evenemang. Här gäller det att därför att ha en ypperlig fingertoppskänsla!

Tänk på att inbjudan inte ska skickas ut allt för lång tid innan eventet äger rum, då folk riskerar att glömma bort det. Samtidigt bör det inte heller skickas ut för nära inpå, då folk riskerar att ha hunnit boka in andra tillställningar.

 

Ta hjälp av Allduplo

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att skapa den perfekta eventinbjudan. Önskar du däremot hjälp med detta, kan du med fördel vända dig till oss på Allduplo!

Med över 40 års erfarenhet från tryckeribranschen kan vi garanterat skapa förstklassiga inbjudningar enligt dina önskemål. Vi har även möjlighet att vägleda dig igenom hela processen, från design till slutgiltigt tryck.

Varmt välkommen, vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss