Att tänka på när du ska göra en broschyr

 

Att göra en broschyr är ett bra sätt att förmedla ditt budskap till dina kunder. Det kan höja trovärdigheten och lojaliteten hos dina kunder. En välplanerad och säljande broschyr är något alla företag bör ha. Men hur gör man en bra broschyr? Följ dessa fem snabba tips för att lyckas med uppgiften.

 

5 snabba tips för att göra en broschyr

Nedan följer en handfull tips som hjälper dig att skapa en bra broschyr för företaget:

1. Välj rätt papper

Det första kunden kommer känna är pappret. Om du valt ett lågkvalitativt papper kommer det genomsyra hela budskapet. Oavsett vilken bransch ditt företag tillhör så bör du alltid välja ett högkvalitativt papper med en bra känsla!

2. Fånga din målgrupps intresse direkt

Tänka på vilken kundgrupp som handlar av dig. Vad vill dem se? Vad vill dem känna? Det är de viktigaste frågorna du måste besvara direkt. Om inte framsidan på din broschyr lockar kundens intresse så kommer dom inte fortsätta läsa.

3. Använd högkvalitativa foton

Detta är en ganska enkel punkt men ändå är det många som missar den. Att ha knivskarpa bilder på vad ni erbjuder är ett måste. Inte en enda bild får vara suddig eller missvisande. Har ni inte tillgång till en bra kamera och rätt ljussättning rekommenderar vi starkt att ni tar er tiden att anlita en professionell fotograf.

4. Rätt mall för ditt företag

Att välja rätt mall för din broschyr kan kännas svårt. Utgå hela tiden från vad det är ni vill förmedla. Om ni säljer resor kan det vara fördelaktigt att välja en mall med stora bilder för att fånga kunden på en känslomässig basis. Behöver ni hjälp med att skapa en mall så kan vi på Allduplo hjälpa er.

5. Skapa material som säljer

Sist men absolut inte minst måste ni förklara för kunden varför ni är det självklara valet. Hur kan ni hjälpa kunden bättre än konkurrenterna? Om ni gjort de fyra tidigare punkterna korrekt, kan ni med hjälp av en säljande text, se en stark effekt i det ni försöker förmedla.

Ta hjälp av Allduplo

Om ni behöver ytligare hjälp att skapa er broschyr kan ni alltid kontakta oss på Allduplo. Vi har över 50 års erfarenhet inom tryckbranschen. Vi har hjälp mängder företag inom alla branscher och vet därför vad som funkar och inte!

Kontakta oss