Så syns ni bäst med hjälp av en gatupratare 

Använder du er gatupratare på ett optimalt sätt? Väcker den intresse och synliggör den rätt ändamål på bästa tänkbara sätt? Om du känner dig osäker är det här rätt artikel för dig. Vi delar nämligen med oss av våra bästa tips för hur du använder er gatupratare på bästa sätt.

Innehåll

  • Kort om gatupratare
  • Checklista – så sätter du ihop den bästa gatuprataren
  • Ta hjälp av Allduplo

Kort om gatupratare

Gatupratare, trottoarpratare, skyltställ eller reklamskylt – kärt barn har minst sagt många namn. Vilket av dem som du använder spelar ingen roll, vi håller oss däremot till gatupratare för enkelhetens skull!

Hur som helst, detta kan eventuellt vara världens bästa reklampelare. Huruvida det är så eller inte får du bestämma. Vi kan däremot klargöra att gatuprataren är en mycket prisvärd investering med väldigt lång livslängd!

Gatupratarens syfte är mycket enkelt. Den ska nämligen tala om för förbipasserande att du finns och att du har något intressant att dela med dig av. Hur du gör detta på bästa sätt får du veta i vår checklista.

Checklista – så sätter du ihop den bästa gatuprataren

Det är viktigt att din gatupratare väcker intresse, synliggör rätt ändamål och helt enkelt talar för sig själv så pass tydligt att den lockar förbipasserande det som är målet.

Nedan listar vi våra bästa tips för hur du använder din gatupratare på ett optimalt sätt.

Papper

Vid valet av papper rekommenderar vi att du väljer en kvalitet som är extra tålig mot väder och vind.

  • Regn – Även om pappret är relativt skyddat i gatuprataren rekommenderar vi ändå att du väljer en papperskvalitet som är vattentåligt.
  • Sol – Hur reagerar pappret på solljuset? Du bör med fördel välja en UV-tålig papperskvalitet som inte bleknar över tid.

Tryck

En gatupratare kan informera om exempelvis öppettider, tillfälliga erbjudanden eller bara exponera er verksamhet. Se till att du har bockat av dessa två punkter innan du skickar ditt budskap till tryck:

  • Enkel eller dubbelsidig? – Innan gatupratarens budskap går till tryck behöver du fundera om du vill att det ska vara enkel eller dubbelsidigt. Kanske ska trycket vara olika fram och bak?
  • Ta hjälp av expert! – Om du vill vara säker på att ditt budskap kommer fram på bästa sätt rekommenderar vi att du vänder dig till en expert, exempelvis någon av våra kunniga formgivare.

Modell

Utbudet av gatupratare är enormt. Det du bör tänka på i valet av gatupratare är att du väljer en robust och tålig modell som matchar din verksamhet. Utöver det har vi två andra tips:

  • Välj en med topplogo – Fördelen med att trycka din loga direkt på gatuprataren är att du aldrig behöver trycka den på budskapet.
  • Rund fot underlättar – Gatupratare kan vara svåra för synskadade att upptäcka. Det kan därför vara en rekommendation att välja en med rund fot, istället för fyra små fötter.

Placering

Visst har du koll på dessa punkter innan du ställer ut din gatupratare?

  • Håll koll på tillstånd – I många kommuner krävs ett speciellt tillstånd för att få ställa ut en gatupratare. Det beror helt enkelt på att de inte får försvåra framkomligheten på gatan.

Ta hjälp av Allduplo

Där har du det – hur du på bästa sätt använder er gatupratare!

Om du letar efter en leverantör som kan hjälpa dig med dina trycksaker kan du med fördel höra av dig till oss på Allduplo. Med över 40 års erfarenhet ser vi till att skapa förstklassiga trycksaker efter dina behov!

Kontakta oss