Så gör du snygga foldrar med tryck

 

Alla har vi stött på en folder någon gång i livet såsom en meny på en restaurang eller som information inför event eller vid mässor. Det här är en trycksak som i grunden endast är ett pappersark som vikts en eller ett antal gånger. Det finns flera variationer på format samt vikningar  men det vanligaste är ett A4 pappersark som viks till en A5 folder. Syftet med en folder är att på ett snyggt och lättöverskådligt sätt ge relevant information om ett evenemang, en tjänst, en mässa eller inför en presentation. Numera har folders även blivit vanliga på restauranger istället för de vanliga menyerna.

 

Kreativ vikning för foldrar

Ett vanligt format för foldrar är A4 som vikts till A5 (en halv A4 storlek) men det finns många fler möjligheter. Varför inte vara kreativ med hur din folder ska se ut och vikas. Du kan till exempel välja en så kallad altarskåps vikning (även kallad uppslagsvikning). Med en sådan vikning har foldern jämnstora flikar för att öppnas men dom kan även gå omlott. Det finns fler intressanta varianter som exempelvis fyr- eller åttasidig dragspelsfolder. Oavsett vilken vikning du vill ha på din folder används endast ett pappersark som sedan viks på det sätt som du önskar. Vad som är viktigt är att den information som du vill förmedla presenteras på ett mycket bra, överskådligt och snyggt sätt. Det är givetvis fördelaktigt när en folder ser både professionell och lite lyxig ut.

 

Skillnaden mellan en folder och en broschyr

Det är inte helt ovanligt att folk säger folder när de menar broschyr eller tvärtom. En broschyr består av ett antal vikta pappersark som häftats ihop på olika sätt. En folder är alltid ett enda pappersark som har vikts en eller ett flertal gånger. Du kommer säkert höra uttrycket falsad i samband med folder vilket är ett ord som yrkesfolk använder istället för att säga vikt. Vad som är så speciellt med foldrar är att de kan tillverkas i flera olika format, färger och papper. Det ger dig möjlighet att kunna skapa en attraktiv folder som kommer att reflektera ditt företag eller budskap på ett unikt sätt. En broschyr är vanligtvis alltid en broschyr även om den kan förekomma i olika storlekar.

 

Allduplo är redo att hjälpa till

Du har kanske en idé om hur du vill att din folder ska se ut eller kanske du önskar vägledning och lite hjälp på vägen. Allduplo hjälper gärna till med allt från idé till design. Vi är dessutom flexibla och kan producera foldrar i både små eller större upplagor. Givetvis är alla foldrar av hög kvalitet och du kan få dem i olika papperstyper, färger och format. Med vår 40 års erfarenhet kommer du garanterat att få den folder som passar dina behov bäst. Om du har en bra och intressant idé för hur du vill trycka din folder är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi kommer att se till att du får en folder som lever upp till eller överträffar dina förväntningar. Vi är måna om att våra kunder är nöjda och gärna återkommer.

Tveka inte att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller önskar en offert.

 

Kontakta oss